AKTUELNO

Pošto se dokazalo da trovanja nije ni bilo, sada Evropska unija i svi ostali ćute, i velika je greška međunarodne zajednice što to dozvoljava. Ceo region skliznuće ka jednoj teškoj situaciji ako se ne pronađe dugo očekivano rešenje i dogovor, rekli su gosti Novog jutra.

Veljko Nestorović, novinar dnevnog lista ’’Alo!’’ rekao je za Pink da su kosovski Albanci lažirali trovanje tokom brojanja glasova na izborima u južnoj srpskoj pokrajini, te i da su su sve analize pokazale da nijedan član CIK-a nije bio otrovan.

Foto: TV Pink Printscreen

- Prošlo je nekoliko dana nakon cele te buke, i videli smo da od toga nema ništa. Videli smo fotografije srpskih članova CIK-a koji broje iste te koverte, i videli smo da se njima ništa nije desilo. Mene ne čudi što su oni to uradili, jer 5.000 evra nije mala cifra ni u Srbiji ni u Prištini – rekao je Nestorović i dodao:

- Ono što mene čudi je što sada Evropska unija i svi ostali ćute. Dakle, ništa nije bilo, svi su zdravi. Nije bilo trovanja, a ti glasovi su otišli u neku nepoznatu zemlju na analizu. Sećate se kako je bilo prvi dan kada je bilo da su otrovnai članovi CIK-a srpskim glasovima, pa je to preneo Vašington post, pa AP i svi ostali – naveo je Nestorović i osvrnuo se na to kako sada svi ćute kao da se ništa nije dogodilo.

Kako je on upozorio, to je bila samo jedna u nizu prevara, i da tek treba da se vidi koja je bila svrha toga, i da se u južnoj srpkoj pokrajini glasovi još uvek broje.

- I dalje nije izbrojeno tih 3.700 glasova koji bi mogli sada da odu nekoj drugoj srpskoj opciji koja bi tako mogla da uđe u parlament. Treba da vidimo da li će Pacoli da pređe cenzus – kazao je on i doda da je pod velikim znakom pitanja da li Vašington želi da Aljbin Kurti postane premijer.

Milan Lađević, glavni urednik lista Srpski telegraf, rekao je da mu nije jasno kako mi možemo da imamo razgovor sa nekim ko je, kako kaže, bukvalno albanski Tuđman.

Foto: TV Pink Printscreen

- Odgajan je na marksizmu i mržnjom prema Srbima, i uz ideje koje direktno krše suverenitet neke zemlje. Kurti je propagator velike Albanije koja bi se prostirala do Niša. On se uredno fotografiše ispod zastave velike Albanije, ne ispod zastave Kosova – rekao je Lađević i dodao da je njegovo mišljenje da Srbija nema šta da preogvara sa Prištinom, već da treba da pregovara sa Tiranom.

- Mislim da je velika greška međunarodne zajednice što dozvoljava, i što i dalje i pruža ruku takvim ljudima i daje legitimitet za njegov mandat – rekao je on i dodao da se postavlja pitanje da li Zapad zapravo radi ostvarenju projekta velike Albanije.

- Srbija je u jednoj teškoj situaciji i biće svakako suočena sa velikim pritiscima Zapada i međunarodne zajednice da reši pitanje Kosova i da ne znam kako će to moći da se reši kada na čelu imamte jedong Kurtija – naveo je on i dodao da ceo region klizi ka jednoj teškoj situacji ako se ne pronađe odgovor.

#EU

#Kosovo

#SAD

#Zapadni Balkan

'